Wealthy Wednesday – Ciel Bleu

Ciel Bleu, een onvergetelijke ervaring

Ik moet bekennen dat ik nog niet bij veel sterrenzaken heb gegeten, dus toen ik de uitnodiging kreeg voor de presentatie van het nieuwe boek van Ciel Bleu Guestronomy werd ik daar toch wel erg blij van!

Guestronomy is alweer het tweede boek van chefs Onno Kokmeijer, Arjan Speelman en gastheer Pasquinel Kolk. Het bijzondere aan dit ‘kookboek’ is dat het meer is dan alleen een kookboek. Het is een verzameling reportages, portretten, achtergrondverhalen en persoonlijke anekdotes van mensen (en een aantal BN’ers) die Ciel Bleu maken tot wat het is. Jurriaan Geldermans schreef het boek en Ivo Geskus verzorgde de fotografie.

De 52 recepten in dit immense boek (368 pagina’s) staan in 4 hoofdstukken: lente, zomer, herfst en winter. Daarnaast komen er dus werknemers van Ciel Bleu aan het woord, gaat bijvoorbeeld sommelier Noël Vanwittenbergh op bezoek bij champagnehuis Ruinart of worden de appeltjes voor het fruitsap van de familie Nahmen geïnspecteerd.

Als ‘foodie’ kijk ik natuurlijk ook vooral naar de recepten die in het boek staan. Wil je eens uitpakken dan kom je zeker aan je trekken. Misschien geen recepten voor snel op de dinsdagavond (het blijven natuurlijk 2* gerechtjes) maar er zijn zeker elementen uit de recepten die goed te doen zijn. Maak bijvoorbeeld eerst een keer de snijbonenjus voor bij een gerecht dat je al vaker hebt gemaakt; en ga zo element voor element het boek door.

Voorbeelden van gerechten die in het boek staan zijn: lamsvlees met witte asperges, morieljes & hollandaisesaus, oester ‘royale’ met tomaat, avocado & gin, dorade met pompoenparels, eend met knolselderij, walnoot & cassia en hangop met groene appel, gin & bleekselderij. Alle gerechten zijn stuk voor stuk plaatjes om te zien.

Conclusie

Pluspunten:

  • Zeer uitgebreid boek (368 pagina’s) met reportages, recepten en anekdotes over 2* restaurant Ciel Bleu
  • Voor iedereen die wel eens een kijkje in de keuken wil nemen van een sterrenzaak
  • Voor wie uitdaging zoekt in de keuken kan je je lol op… 😉

Minpunten:

  • Geen register van de recepten

Guestronomy (letterlijk gemaakt voor de gasten/guests) is niet zomaar een kookboek. Het is een alomvattend epistel over het wel en wee van een 2 sterrenrestaurant op de 23e etage van het Hotel Okura in Amsterdam. Gasten komen aan het woord; anekdotes vliegen je om de oren, met welke producten werken ze en waar komen ze vandaan afgewisseld met 52 inspirerende en tot de verbeelding sprekende recepten.

 

Link Bol.com

https://www.bol.com/nl/p/ciel-bleu/9200000060020619/

 

Bron: Dit artikel is van Jody van haar blog OngewoonLekker.com

Review: Guestronomy Ciel Bleu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *